Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







lørdag 6. august 2016

Outlander sesong 2 --> SPOILERS og nye spørsmål

fremdeles hekta... kan ikke vente til sesong 3...Jeg har fått svar på noen av spørsmålene mine, men har selvsagt fått noen nye..

La meg se litt på de gamle :


¤ Hvem fler har reist gjennom stenene?
Foreløbig bare Gillis'n.. Irriterte meg at jeg ikke klarte å plukke opp  at det var henne  på universitetet  i 1967.Det burde  vært et aha øyeblikk. My bad.
Men det kan virke som at en må høre summingen fra steinene for å ha billett. Jamie hører dem ikke i 1746. Men Roger, Claire og Breanne hører dem i 1967.Kan vi anta at alle tre skal ta en tur til Ol'Scotland? Når kommer de i såfall dit? Rundt 1780?? Da kan det bli gøy med heisatur til Paris..Eller Boston, der Bree er født..

¤Hvem reiser gjennom stenene, hva har de til felles?
Innbiller meg at de må være kvinner, det var jo definitivt noe heksete over dansen Frank og Claire observerer i sesong 1, og Gillis  er jo definitivt i den sorte kategorien. Men jeg vil gjerne ha noen menn gjennom også, jeg.. Roger, og Frank



¤ I løpet av sesong 1 så blir minnene og scenene fra livet med Frank borte. Når kommer han tilbake igjen i fortellingen?
Som en biperson egentlig... Ektemann for en kvinne som har vendt blikket mot det som en gang var, i tre lusne år.Men som en god far.. En mann av sin tid egentlig. Plikt og å gjøre det som er rett..... Lite snakk om den innerste grinda og hjertekammeret, og i allefall siden  han vet at Claire er tapt.
Men jeg har håp om at mye kan skje i sesong 3. Selvsagt har Frank snust litt på historien.... uten å si noe til sin fru....
Og Frank kan fortsatt bidra til handlingen. Kom igjen! Sesong 3 uten Tobias M? Hell no!!En trenger litt salt til alt det søte!!

¤ og... vil det bli et trekantdrama som ødelegger historien? Hvem vil hun velge? Og vil den som blir valgt tilgi og glemme? Den som blir vraket? Kanskje det ender med at noen dør.. I såfall er naturloven at alt skal på sin rette plass, og hun ender opp med Frank igjen..
Hurra! jeg fikk rett.. Jamie sender henne tilbake for at hun skal være elsket og forsørget... og Frank lever med en halv hustru

¤ Lever hun i realtid? Dvs : er en time i 1746 det samme som i 1946? Stakkars Frank. Hvor lenge vil han vente?
Ja.I tre år

¤ Vil Frank stole på det han opplevde ved steinene? 
Ja, men tilsynelatende vil han glemme. Mon det.....Her er det hemmeligheter  til ses 3. Han skjønner at klærne hun returnerer i er ekte, det er nok derfor de brennes. Han er historieprofessor resten av sitt liv, og det er hans ekspertområde hun har levd i... Klart han vet... Sier bare : Franks indre liv... her er det potensiale..




¤ vil dette påvirke den franske og amerikanske revolusjon? I såfall : oi! 
Om vi skal tjue år fram i tid, så ja, det er en artig liten plot rekke å spinne på....

¤ Er Jack Randall far eller onkel til den i rekka som skal bli Franks familie. Blir Jack gift?? Er han gift allerede, med en kone som sitter hjemme og venter , evnt lever sitt liv, med konestatus i England og et barn i stua?Sånn bekvemmelighetsgreie?
Det fikk vi  svar på. Noen fans mener at siden begge herrene Randall skyter med blanke ladninger at de er samme mann med en steinreise og ett hukommelsestap, men .... det er kanskje å dra det litt langt. Jeg liker forklaringen. Vi trenger å se at Jack er glad i noen : broren sin.



¤ Hvordan vil det som Claire er delaktig i endre historien? Når kommer man til tidsparadokset : om du dreper din bestefar før han blir far, vil du da bli født?Hva om dødsfallet til Jack ikke er når og slik historien sier?
---- og det irriterer meg grønn at de ikke følger prinisppet om å endre historien fullt ut..
Når Claire får Jamie til å love å la Jack R leve ett år til så barnet rekker å bli til ( man tror jo fremdeles at det er han som er far til Marys barn,) så er det det fordi : ingen Frank = ingen bryllup med Claire, ingen andre bryllupsreise, ergo vil ikke Claire være i Skottland i det hele tatt, og kommer aldri til å reise gjennom stener, og aldri møte Jamie... And Bob's your uncle... Istedet får vi en pert Jamie som er sjalu på Frank... Plotthull!
Om Jack døde ved Cullodden?? Mye tyder på det, men alt kan jo ikke ha skjedd  som det gjorde originalt i  historien? Nytt navn, nye muligheter, fremdeles den samme drittsekken... ( min favoritt......)


 ¤Hvordan vil et svangerskap bli? Den ungen vil definitvt bli  født i feil tid..
Og  det gikk jo bra...


¤ Om de klarer å stoppe slaget ved Culloden og kong James kommer på den skotske tronen, hva kommer til å bli endret i politikken da?? Kanskje skjer ikke andre verdenskrig heller....??Når alt kommer til alt? 
Man lærer mye av Dr Who, blant annet at ikke alt kan endres... men man kan endre på noe... Og kontrafaktisk historie er gøy!

¤ Hva skjer om Frank finner et portrett av Claire som skotsk lady? Vil det få ham nysjerrig igjen?
Nok en gang : jeg kommer  til å fantasere mye om Franks hemmelige liv... Blir blodskuffa om det ikke blir tema i sesong 3...

¤  Hva skjer om Frank havner i 1740?Og møter sin onde slektning. Eller kan han bli del av dobbeltgjengerkomplott? Det ville endre intrigen i litt for spacey retning. Da heller vente på nummer ti og Rose i en blå boks liksom
Tenk om han tok en svipptur.... og aldri fortalte det til noen? Andre enn pastoren??

¤ Hva med dette Claire allerede har påvirket? Folk som er blitt leget til helbred, som skulle vært døde, det endrer jo livet for alle. Barn som ikke vil bli født, og folk som er på et annet sted enn de opprinnelig skulle vært.  Noen skulle vært i live .Og derfor begår handlinger og møter folk de ikke skulle... Er det ikke for sent allerede? Kanskje Frank er ufødt nå  bare fordi hun skulle se på en steinring??
Venter ennå på noen svar her..  men hun har jo sørget for Franks tilblivelse i det minste.

¤hva om Frank reiser i tid og løser dilemmaet med sin forfaders farskap med at det blir han som gir liv til barnet som blir Franks slektslinje?
Det vet vi nå ikke er mulig. Men innrøm at det var et artig forslag?



¤Hvordan vil det være i Skottland i 1780?
- Hvem reiser?
- Hvordan er Jamie i 1780? Har nan giftet seg på nytt? Med denne blondina med det kronglete navnet? Eller snakker vi 20  år i ensomhet....
- Skal de til USA? Paris?
-Hvordan er det med Fergus?


Tror jeg må ha noen bøker, jeg..
http://www.dianagabaldon.com/books/outlander-series/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar