Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







søndag 7. juli 2019

Tante Rins vennlige tips til dem som synes i det daglige at hundetrening er et lite tiltak...


liten hund, men med store ambisjoner...Midterste plassen er god å stå på altså..

Du vil en del av den besteste ekvipasjen du kan bli når det gjelder kreativ lydighet....?

trikseprøve bestått!!

Altså.. du har bestemt deg, satt opp en rutine for når det skal trenes, for det vil du ha, for du og voffeskinnet skal steder.. Steder som inkluderer pall, sløyfer, ros og åtgaum. Helst en landslagsplass også. Pass til bikkja har du selvsagt allerede. Og du skal  trene, la oss si 20 minutter annenhver dag?

Så motivasjonen er i grunnen høy. Det er viktig å trene, både for å bli bedre, for manglende trening kjenner du på stevner. Det er nødvendig for din bestevenn å bruke nepa litt, og i grunnen er det jo gøy å være i flytsonen og jobbe sammen også.

Ikke minst er det deilig etterpå. Det er så en kan skimte siluetten av Birmingham og Crufts et bittelitt lite skritt nærmere.

alt er en rekvisitt..


Så, når du har et klart mål, hva er det så som butter?
Vel, for meg er det ikke nødvendigvis dørstokkmila, men at jeg ikke riktig vet hva jeg skal gjøre, sånn planmessig.  Jeg må ha et formål med treninga, vite hva jeg skal gjøre.

Det er så greit når en bare skal trene inn nye triks, for da kjører en jo innlæring, og har nok med det. Progresjonen sier seg selv liksom.
En lokker, hjelper, bruker ordkommando, sikrer, og tester ut på avstand. Voila..
Men hva så når en har satt en grense på innlæring av øvelser og programmet nå står i sentrum?
Er du som meg, så er det det da det blir litt vanskelig. Hva skal jeg gjøre i dag?

Her kommer tante Rins vennlige tips i den anledning. Ta til deg det som passer.
bromance


¤ Ikke bestem så mye, bare gjør noe. Kanskje har bisken noe på hjertet også? Lek deg litt. Partneren er tross alt medkoreograf?

¤ Ikke vent på Den Store Motivasjonen. Bare går ut på gulvet og tenk at du skal jobbe i fem minutter. Snart har du noe å henge fingra og labbene i. Og tida går.

¤ Jobb med ett nytt triks eller to. Selv om du har bestemt deg for å ikke bruke det i nåværende program ,så kommer det flere klasser, program og sanger til deg, som du bare må bruke. Bare pass på å ikke vakle om du har bestemt deg for at  nå skal du ikke inkludere flere øvelser i programmet ditt. ( Eller så kan du alltids bytte ut øvelser?Gøy å gruble på slikt natterstid også?)

¤ Finn på noe nytt og overaskende med rekvisitten?


¤  Gå gjennom programmet. Hvor butter det? Hvilke deler skurrer? Vips, så har du noe konkret. Proffene liker å flikke  og pirke. Gleder  meg til å bli så proff at det blir en glødende nytelse...

¤ Start med begynnelsen av programmet, om du ikke har noe annet fore. Det er bokstavelig talt en start, og det er lurt at du og hunden kan denne godt. Imens alt glir glatt etter intensjonen så kan du kjenne på mestringskjensla og du er bedre rusta til å ta fatt der du må sette inn støtet.

¤ Jobb med kjeder. Baklengs? Eller flere øvelser på hver side av overgangene?

¤ Og når vi snakker om overganger...... hvordan flyter det der?
vi aksepterer ikke snarveier, gjør vi vel?


¤ Ta bort hendene og bruk stemme. Hører hunden etter, eller ser den etter andre cues? Har du et lite knekniks eller et lite sidenikk du ikke tenker over?

¤  ...Eller finn ut om de stedene du har tenkt å holde henda forvirrer hunden eller støtter den. I Balkanprogrammet mitt i hw2 har jeg planer om å ha autentiske hånd og armposisjoner, og da nytter det ikke å klappe og lokke. Proffene bruker hendene til hjelp i koreografien. Hender oppstrakt betyr gå rundt føreri sirkel for eksempel. Nyttig i heelworkposisjoner, også. Fantasien setter grenser.

¤ Kan hunden jobbe med ryggen til deg? Når du sitter? Ligger? Sikre øvelsene er alltid nyttig .Der dette er aktuelt , finn ut om hunden  kan holde seg i posisjon/øvelsen statisk?  Sitte,ja, men bli sittende?

¤ Tren på et nytt sted med mye som skjer. Skal ikke så mye til.. Det er ikke så ofte katter og kattemøkk på stevner, men skulle det dukke opp ei kjette på konk, så er det greit å ha ha erfaringa? ( hvem er det jeg lurer her?)


¤ Og vi er rett i ryggen selv om hunden er 34, 5 cm høy, er vi ikke?



Og når jeg nå har motivert meg selv og kjenner hvor skoen trykker,  så skal jeg ut og jobbe med nakendyret!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar