Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!torsdag 31. mai 2012

bøker i mai 2012

Patrick  McGrath  -spider
en dyster liten sak om scizofreni. 50 tallet, om Dennis som går dypere og dypere inn i galskapen og sin egen destruktive verden....

Patrick Mc Grath- Dr Haggards lidelse
nå er jeg ferdig med den forfatteren..Om besettelse for elskerinnens sønn, i lys av krigen.. greit å ha prøvd, står over neste runde

Kerstin Gier - rubinrød
Denne ga mersmak... enkel oppbygging, men spennende konsept. Om Gwen som reiser i tiden, en mystisk organsiasjon med litt sånn sekt/hemmelig oppdrag preget, og litt romantikk.. Hvor er resten??

Laini Taylor daughter of smoke and bone.
Farlig engasjerende bok.. Om Karou som har spesielle venner i et parallellt univers, vesener som er blandinger av ulike dyr. en verden av magi og de store spørsmål.. Jeg kjøper forklaringene og rammene av konseptene, for å si det så. dampende hett til tider også.Mer der det kom fra?

Cassandra Clare - The mortal instruments book 1 City of Bones
fantasy. om Clary som oppdager en skjult verden av shadowhunters, som jager demoner, og selvsagt er det da andre vesener der ute. Vampiser og varulver og en skjult maktkamp der mennenskene- mundanes spiller en rolle uten å vite det selv. og selvsagt oppdager C at hun ikke baaare er en vanlig jente--. Likte egentlig den andre serien bedre..

Ellen Mari Thelle : en del av historien.
Hadde peng på kortet, og salg på norli... og da er man ikke så nøye på hva man drar med seg hjem.
En irriterende hovedperson som ikke vet hvem hun er og hvor hun skal. Det eneste hun vet hun må gjøre er å gjøre ferdig masteroppgaven sin i historie. men det eneste hun ikke får gjort, det er å lese og å finne ut hva den skal handle om.Hun leier seg hus i Andenes, drar fra Oslo, og forteller den første og kjekkeste fiskeren der at hun er marinbiolog, og skal studere  vågehval. og så må en jo passe rollen må vite.. så da er det å pugge alt hun finner om hval, og tilog med presentere sine resultater i et foredrag på det lokale hvalmuseet. Det går jo som det må, samboer i Oslo eller ikke, sex med mr Fishy før hun rømmer avgårde .
Alt hun gjør gjør hun frenetisk, impulsivt og for å søke harmoni.Juger på seg flere identiteter, og vet som sagt ikke hvor hun vil. Alt dette skyldes at hun fikk for mye ansvar da hun som eldstebarnet på 11 mistet faren sin i et selvmord. Det fører til en slitsom fantasering om andres liv, ned på et slitsomt detaljnivå. men det stopper ikke der..Hun bryter seg inn i andres hus, studerer dem, for å se at de har det bra. I beste mening, slik hun selv passet på at mor hadde det bra.
Fryktelig irriterende...

Anne Ch Vestby Forbannet velsignet.
ble med hjem sammen med forrrige bok.. skal til samme sted.. det kan du legge makrell i vann på..Om tre generasjoner kvinner og deres kompliserte forhold. Om makt, avmakt, annerkjennelse , avvisning, om å være sterk.. og alt det der.. jaja.. Litt for mye "tenkebok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar