Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







fredag 2. mai 2014

Tips til forfattere av serier ( fra en glad leser)

My humble self vil nå helt subjektivt si noe om hva som gjør en serie god. Her  er serie tenkt som mer enn en bok for å avslutte historien

Jeg er en sånn boktulling som kan synes jeg fortjener alle bøkene i en såkalt serie nemlig .Uansett hvor en er i lønningsfasen Så jeg er en lønnsom fan/kunde å få .

Dette er mine tips..

¤ Det er bedre med få bøker enn en hel masse mer.Historien skal jo drives framover også. Heller et godt plot, en mange små. Rød tråd, takk. Den eneste som virkelig klarer 47 bøker er Marigit S. Og selv i isfolket serien er det enkelte pausefisker. 3 eller 4 holder.
 For mange bøker skremmer meg også fra å kjøpe. Da tenker jeg sånn derre overdetaljert sci-fi,med pittebitteskrift, som egentlig er litt kjedelig. Blir jo dyrt også. make it verdt it!

¤  Et plot er bedre enn mange små. og spar meg for løse tråder som legges ut, bare for å kunne krampe ut og tvære flere bøker ut av fagre skoger. Det eneste konseptet det funker på er Dr Who, for  der er det system i galskapen, og det er moro å finne referanser og trådstumper, hender og gassmaskevitser.
Så, det er forskjell på løs tråd og referansemuligheter

¤ .... og ikke la plottene bli for usannsynlige. Skal en etter bok nummer en skille de elskende at, så finn på noe bedre en liksom konflinkter med dustete sjalusidramaer og konfliktkommunikasjon som de ville kunne løst opp i, gitt at sånne 18karatkjærlighetspar virkelig elsker hverandre ikke bare fysisk, men også intimt innen tillit. og da skal det noe til å bryte det opp.  Partnerbytte i Frusterte fruer funker fordi det er en dusteserie..Og en er med på dusteriet.Og hvorfor skal de elskende skilles i utgangspunktet?Gir det mening? Fører det historien noe sted?

¤ Om jeg har lest meg fram til bok nummer 6 i en serie, så trenger jeg ikke så mye oppsummering av storyen i begynnelsen av boka.

¤ De skurkene som fungerer best har flere lag. Just sayin'. Og skal døde skurker vekkes opp igjen, så må det virke naturlig.

¤ Spinoffs fungerer, om de kan stå på egne bein. Ellers? Nei takk.

¤ Bland historiske fakta med god setting, ikke stapp inn navn for å fylle opp, med mindre vi får bli kjent med dem.

Takk! Gleder meg til neste gode serie jeg får i hende eller oppdager...

GOD serie!! ( tre bøker)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar