Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!søndag 5. juni 2016

Outlander, littebitt spoiler , og mange spørsmål

Har sett sesong 1 på nettflix , og er hekta!!
Noen vil si det er på grunn av kjekke menn.. vel, det gjør ikke vondt å se på Jamie Fraser, men når jeg ser hans røde hår, så kan jeg ikke si annet enn at det minner meg om Mack. Samme nyansen.
Men jeg liker intrigen..

Og skal jeg plukke meg ut en favoritt, så må det være Randall- dobbeltrollen til herr Menzie.Han har skjulte skills. Slik ondskap har aldri vært sett i en fangekjeller...
Jeg avskyr karakteren hans, men dyktig gjort.. ja jøss... Men en kan jo ikke bli annet enn glad i Teddybjørn Frank da.. Gratulerer!! Gi mannen en premie!

Nå skal det sies at jeg har sett kun sesong 1.. Så det kan jo hende noen av mine spørsmål er besvart i de to neste sesongene? I såfall : om dere vet, pass dere, jeg kommer til å tigge og be om å få vite..

Hvorfor den trigger meg? Språklig, ye kin! (du vet)
Naturmessig.. Gleder meg vilt til Edinburgh til høsten.
Historisk. 1700- tallet er undervurdert. Og fordi intrigen er rett fram. En finner ikke på underveis og lar folk krangle bare for å lage drama.Og sexen. Som er naturlig.Og detaljert. Selv om man er gift, på 5 eller 6 året. sannsynlig!

Og jeg har tusen spørsmål ....
¤ Hvem fler har reist gjennom stenene?
¤Hvem reiser gjennom stenene, hva har de til felles?
¤ Har vi folk i blant oss som lever primitivt i forhold til deres 2216? Hvordan ville en sånn historie være?
¤ I løpet av sesong 1 så blir minnene og scenene fra livet med Frank borte. Når kommer han tilbake igjen i fortellingen?
¤ og... vil det bli et trekantdrama som ødelegger historien? Hvem vil hun velge? Og vil den som blir valgt tilgi og glemme? Den som blir vraket? Kanskje det ender med at noen dør.. I såfall er naturloven at alt skal på sin rette plass, og hun ender opp med Frank igjen..
¤ Lever hun i realtid? Dvs : er en time i 1746 det samme som i 1946? Stakkars Frank. Hvor lenge vil han vente?
¤ Vil Frank stole på det han opplevde ved steinene?
¤ Ville historien blitt annerledes om Claire dro i 1996? eller 2016? Hvorfor akkurat 1945? Fordi det var den siste krigen England var  med i, og hvor krig skjedde på britisk jord? Fordi i 1945 var vitenskapen kommet langt, men sykepleiekunsten var akkurat så primitiv at den er fysisk/ manuell? Ville en sykepleier anno 2016 kjenne til kjerringrådene Claire plukker opp?Eller er det at annen verdenskrig endrer samfunnet, akkurat som klankulturen snart vil endres, med Culloden?
¤ vil dette påvirke den franske og amerikanske revolusjon? I såfall : oi!
¤ Er Jack Randall far eller onkel til den i rekka som skal bli Franks familie. Blir Jack gift?? Er han gift allerede, med en kone som sitter hjemme og venter , evnt lever sitt liv, med konestatus i England og et barn i stua?Sånn bekvemmelighetsgreie?
¤ Hvordan vil det som Claire er delaktig i endre historien? Når kommer man til tidsparadokset : om du dreper din bestefar før han blir far, vil du da bli født?Hva om dødsfallet til Jack ikke er når og slik historien sier?
 ¤Hvordan vil et svangerskap bli? Den ungen vil definitvt bli  født i feil tid..
¤ Om de klarer å stoppe slaget ved Culloden og kong James kommer på den skotske tronen, hva kommer til å bli endret i politikken da?? Kanskje skjer ikke andre verdenskrig heller....??Når alt kommer til alt?
¤ Hva skjer om Frank finner et portrett av Claire som skotsk lady? Vil det få ham nysjerrig igjen?
¤  Hva skjer om Frank havner i 1740?Og møter sin onde slektning. Eller kan han bli del av dobbeltgjengerkomplott? Det ville endre intrigen i litt for spacey retning. Da heller vente på nummer ti og Rose i en blå boks liksom
¤ Hva med dette Claire allerede har påvirket? Folk som er blitt leget til helbred, som skulle vært døde, det endrer jo livet for alle. Barn som ikke vil bli født, og folk som er på et annet sted enn de opprinnelig skulle vært.  Noen skulle vært i live .Og derfor begår handlinger og møter folk de ikke skulle... Er det ikke for sent allerede? Kanskje Frank er ufødt nå  bare fordi hun skulle se på en steinring??

Jo du... man kan undres..

EDIT 3 juli 2016 :
hva om Frank reiser i tid og løser dilemmaet med sin forfaders farskap med at det blir han som gir liv til barnet som blir Franks slektslinje?
Altså det motsatte av dreper du din bestefar så blir du ikke født paradokset. At det er du sjøl som er opphavet til deg selv og din slekt??
Eller blir det litt søkt...? Kan jo hende Jack R har fått sønner allerede??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar