Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







onsdag 1. august 2012

bøker august 2012

 Leila Meacham -Rosene
Slektssaga om offer og kjærlighet, svik.... mange navn å holde styr på.lest, ferdig-- kan ikke måles med Tatt av vinden eller tornefuglene.... der tar de munnen for full gitt..

Laura Zigman -Hanndyr
resirkulerer gamle bøker, og en kan gjøre det verre enn denne. Jane blir dumpet på verste vis, og spør: hvorfor lover menn troskap for så å forsvinne?
det fører til en vitenskapelig maraton som ender opp i ny ku-gammel-ku teorien. festlig!En heder til alle  kvinns som har blit dumpet.

jette A Kaarsbøl -Den lukkede bok
om Fredrikke som vokser opp i et borgelig hjem i København på slutten av 1800 tallet, hun er forlovet med Christian, men har kastet sine øyne på Fredrik  Faber, som brenner for frihet..
De blir gift, men Fredrik har en skjult agenda, og ekteskapet blir ikke som Fredrikke har håpet på.
herlig fornemt snirklete språk

helen fielding The edge of reason
hvor søren er bok nummer 1??? så jo filmen for noen dager siden, og bok og film er jo to ulike affærer. daniel er tona ned her, men thailandturen er jo med, men..... tror det er fordi jeg er sur fordi jeg ikke finner nummer 1

Elisabeth Gilbert eat pray love
dette er en sånn bok en ikke vil inrømme at en leser. mer skam enn å komme hjem med det ukentlige se og hør..
men, den var billig ( 69 kr) og, vel, hvorfor ikke?
Skjønner skepsisen , og skjønner begeistringen. nydelige språkblomster og formuleringer... flotte reiseskildringer av Italia, India og Bali, men det kan fort bli litt suppete og klissete og amerikansk ; det store felles vi, universets kjærlighet.. alt et så flott og eksotisk.... det jeg ikke skjønner  er hvordan de kan lage film av et verk som handler så mye om indre tanker , filosofi og kultur..... kan umulig funke.... (edit : jo da.. om en barberer og fjerner..)

Christos Tsiolkas -the slap
En bok ikke så ulikt det Jodie Picolt gir ut, hvor står du i saken? Denne saken ender dog ikke i retten, den blir avvist, så det er ikke frågan om det er rett å fike til en 4 åring rettslig som  er greia, men mer forholdet mellom de perifere personene i grillselskapet.Fortellingen fortelles gjennom de ulike deltakernes øyne

Mitt syn : skjønner godt det flyter over når dette barnet bryter grenser, men foreldrene nekter å se. Og verre blir det...men jeg tror heller jeg ville slappa foreldrene...

Ingrid Shibsted Jacobsen Min mangel på stolthet og fordom i jakten på mr Darcy
Gjenlesning fra i våres... what would Elisabeth Bennet do?

Marian keyes Vannmelonen
dronninga av chick-lit!! Dumpet av sin mann samme dager som hun føder sin datter drar Claire hjem til Dublin. Morsomme formuleringer og... ja... Gjenlesning.

marian keyes  De desperates cafe
Om tre gode venner og det de sliter med, kjærlighetsliv og annet liv..

Marian Keyes: En oventad semester
Pytt sann, svensk pocket er da ingen hindring. Her møter vi Rachel, søsteren til Claire i vannmelonen. Hun blir overtalt til å la seg innlegge på en avvenningsklinikk, bare for luksusen hun tror hun vil møte, for hun har ikke problemer med rus, for tenk...

Marian Keyes. Sushi for nybegynnere
Nok en roman om flere mennesker samlet rundt et nystartet damemagasin. Litt løøve og noen gode historier...

4 kommentarer:

  1. Den lukkede bok kjøpte jeg på loppemarked, og ligger i en eller annen stabel i bokhylla. Ellers var det mye man ikke hadde hørt om, og en jeg har vurdert å lese (Mr. Dacy-boken of course).

    SvarSlett
  2. Fin hjemmeside du har,og Mækkelækkens blogg e underholdende lesning.
    Hilsen Anita og 2 stk Cavaliergutta

    SvarSlett
  3. Anja, den Darcyboka er kjempemorsom..

    SvarSlett