Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







onsdag 13. mars 2013

"Den som vil være med på leken

får tåle steken.."

Dette utrykket hadde jeg ikke hørt på mange år, men når jeg hørte det i går så vellet det opp kvalme i meg av vonde minner..

Jeg er virkelig glad det utrykket ikke brukes lenger, at noe har skjedd underveis.Hørte det mange ganger som barn.
Gjerne av voksne i flokk ( barnebursta' og voksenbord), eller voksne som ikke hadde tid eller lyst til å engasjere seg. Deal with it sjæl!

Buskapet er jo uansett klart : du må tåle litt! Kom deg utpå igjen.

Det var i grunnen sjelden at de sjekka opp situasjonen. Du ble avvist , og stempel satt i panna : sladrehank, sutreunge.

Du får tåle litt...
Merkelig at det svaret sjelden kom når en hadde slått seg i ballspill, eller klatra for høyt og skrubba knær i filler. Da var man tapper..
Nei, det var stort sett når det skar seg i mer "løse" aktiviteter. Når en ikke kom overens.Som i en barne bursta' mot de lokale småbitcha, eller en var på besøk i fremmed gate. Ut og lek.. løsningen på alt..

Derfor bør dette utrykket kastet langt pokker i vold på skraphaugen der peppern gror:

1 Ja unger skal tåle litt, men finn ut som voksen hva som foregår. Sånn at du kjenner tempen på stekepanna sjøl .

2 Være med på leken? I hvilken grad vil en egentlig? Har en noe valg? Mange ganger i sånne sammenhenger med masse unger og maktkamp , utfrysning og tvangsplassering i hieraki ( ja unger driver med sånn styggedom, det er sånn unger er, men de bør ikke få aksept for det) så ville jeg helst finne en stille krok og sjekke ut  bok og bladsamling til vertskapet. Men det var uhøflig..En skulle fint underkaste seg ulvene.
Var det en type burstasgjest jeg virkelig lærte meg å mislike, så var det "jenter som jukser på strikkhopp"
og de samla hoff som skulle være nikkedokkeenig om en argumenterte om  at veslehurpa hadde tråkka feil.
Her skulle en tape i mindretall, ikke på rett.
Og de nusselige satanheksene var så yndige mot de voksne så... Her  kan du tro  man  stod sterkt mot stille tårer, og vitner vs høylytte meg med hull på strømpene allerede, og med " usosial adferd , paragrafer om lesning i bursta" på rullebladet. Tilbake til selvjustisen.
Jaggu skal en steke!

3 Hvor går grensa mellom å tåle og å bli dårlig behandla, mobba, trakassert..?En må jo bare henge med, en har en noe valg.. Om du skal henge med , få lov til å ikke være utenfor.. hva er prisen? Hvor høy er tempen?
Erting har heldigvis fått sitt rette navn nå.  Selv om mobbing forekommer fremdeles, dessverre.. men heldigvis snakker færre om at en får tåle litt,. Ja, vi  er kanskje handlingslammede til tider, men vi vet iallefall at det finnes, Og at det ikke er greit.

4Tror voksne på 80 tallet hadde en romatisk forestilling fra deres barndom om ungeflokker som løp fritt i skog og mark, leeende små hippiebarn, friske og sunne, før de kom hjem til kvelds, roserøde kinn  og apetitt på betasuppe og duppe. Tror de glemmer fort, barnediktatur er ikke søtt eller noe å forherlige.. Kan ikke tro at 50-60 tallsbarna var noe mer rettferdige og inkluderende

Ja unger skal så klart  testes og få oppgaver å bryne seg på, og de bør definitivt mer ut i skog og mark.Det  av grønt som ikke har forsvunnet siden min barndom. De skal slå seg, blø, gråte og oppleve skuffelser , avvisning og sorg
De må erfare at får å nyte må en yte, og å nyte deretter  er en skjønn mestringsopplevelse.Som å stå svett og sliten på toppen av Besseggen og nyte toppene omkring--
De skal lære å omgås andre, være snill og grei, og å stå opp mot bermen... De skal lære å kompromisse, og å samarbeide



Og i 2013 må de også lære seg nettvett.
For en skal ikke tåle steken der heller. Det er ikke bare å logge seg av, om en ikke tåler det. Det skal ikke tåles....
Det er ikke sånn "det bare er på nett" Som en digresjon.


Ja til snøborg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar