Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







lørdag 19. desember 2015

Køddejulegavetradisjonen..

Kan :
1 ikke fatte at jeg ikke har blogga om dette før
2 ikke fatte at jeg ikke har dokumentert alle disse gavene..

Nuvel, her kommer bloggen, og jeg får skrive så fantasien deres får det hele levende

Det hele hadde sin spede begynnelse da jeg var fattig student og hadde lært meg strikkingens velsignelser. Å strikke hæl.. Så da gikk de jo sport i gaver til alle.  Min sedvanelige stil ; ta det  en har for hånda og bruk for Guds skyld  f a r g e r...
( Pappa takket pent for sokker med nyansetema Voss rutebil- lag grønn)
Syrran var fjortis , og ikke like imponert.
Så, på ønskelista hennes var det ikke en eneste sokk, med mindre det stod en visst sportsmerke på den..
Hun skulle ikke ha vært så oppesen..
Til jul det året fikk hun et par strikkede sokker, i sort, med noen striper på skaftet og brodert med rødt garn ; BRUKKS

Og dermed var vi i gang...

Jeg husker ikke alle forsøkene våre, men det har vært en høydare på julaften , når kødden kommer fram under treet..Det nytter ikke å trekke seg ...

expecto patronum!!!!



Det er jury i tevlingen også. Mamma, og ektemennene  våre må kåre årets vinner. Kriterie ; det må være bælstøgt..
Mamma toer sine hender hvert år, og synes det er sååå fryktelig, men hun  har nå en oppfatning om hvem av oss som har funnet den virkelige skatten. Og det har aldri vært noen  nølen eller uenighet i juryen noen sinne..

De uforglemmelige er ofte de jeg har vunnet med, men ikke alltid,,

- Da jeg fikk Vasen fra Helvete var den så ille at vi hadde den framme, min daværende og jeg. Og da han fant ut at det ikke skulle være noe  v i mere, så insisterte syrran på at vasen, den måtte han ha, som et minne , like vakkert som bruddet.
Fjotten var for veloppdratt til å ikke  takke og ta i mot..
La meg skissere.. Ca 40 cm høy, porselen. Pastellrosa, med blank og glatt  glasur, og "rennende" sjatteringer.
To hanker på hver side, begge toppet med en due, i flukt. Sorte øyne En vegetasjons ranke på midten, inspirert av overflødighetshornet.. Stett. Empire..
Det var så en kunne gråte....

- Det absolutte høydepunktet for køddejulekonken for meg er og blir da nakentispa Kaisa fikk brudekjole. Snøhvit. Med slør, blonder, og en liten bukett sydd på brystet. Hele kjolen var en drøm..
Og Brura reagerte i stil...Det ekteskapet hadde aldri blitt fullbyrdet... Surere viv har aldri vært observert..

Noen ganger har det falt i fisk.
Fordi mottageren faktisk liker gaven, og finner den nyttig. Og nei en kan faktisk ikke fake det..
-Jeg synes at påfuglen var fin, og fargerik..

- Feiekosten med leopardmønster er jo kjekk, men at svogeren min kom inn med den innpakket som et kors taler jo til dens usmakelige fordel
- My little pony som kan fargelegges med egne tusjer, Crossroads filmen til Britney Spears og en irrgrønnblågullilla hundepipeleke forma som ei kjempestor blodlus var stunts jeg kunne spart meg. Hun likte dem..


Ett år likte vi begge gavene, og da ble det uavgjort.
Hun elska sparebøssa med forbokstaven hennes på ( håndmalt my a##), og jeg kastet ett blikk på sengeteppet i fantasyblått, og hvisket : "Harry Potter"

Det året jeg hadde kjøpt en julemus som sang We wish you a merry Christmas ble hele konseptet ødelagt av det  "Lille julegaveraset" under treet like før middagen.. Da var det  liksom ikke tvil...  Musefaen stemte i..

Ett år ble jeg disket fordi jeg hadde fiksa på gaven. Å la mannen pynte på en trekatt typ ; hippie med abductionerfaring  før innleggelse  og tung medisinering var faktisk ikke greit..


Det året jeg fant porselensdokka gikk seieren til henne, fordi det er opplagt at porselensdukker enten er søte eller stygge,alt etter  øynene som ser. Sant nok...Det var ingenting spesielt med den, den så akkurat så liksminka ut som de pleier å være. Pen, men creepy og veldig veldig viktoriansk død.

I forfjor vant hun med en grusom blå fisk i plastikk og stoff, med sånne pålimte øyne med en svart plastbit inni , så øynene beveger seg.... Stor var den også... hvem i tusan selger sånne??

Ett år kom hun ikke på noe bedre enn et juleengelbilde med lysrekke.Det straffet seg.. Hun hadde bedre hell med oppblåsbar snømann noen år før..( jeg mener.... hvem finner på slikt??)
2004 vant  hu overlegent med rosatrekanter plast i lyskjede... hørgh

I fjor vet jeg ikke hvem som vant, skal hun komme inn med ikke lov å male det verre  regelen så synes jeg hennes "her er dvd'ene jeg lånte av deg" konseptet var fullstendig usmakelig.
Og hun hadde ingenting med å l i k e de øredobbene med prinsen fra tre nøtter til Askepott, for tenk..

I år var jeg bekymret.. Det så dårlig ut når det gjaldt å finne noe.. Men det gjelder å ikke gi seg, plutselig bare kaster kandidaten seg foran øynene dine, og jeg tror jeg har noe på gang denne julen her..

Time will show..

 2016 skal jeg starte  jakten tidlig....


Oppdatert :
hennes bidrag..

Mitt bidrag.. merk påskepippene i kurven, og forstørrelsesglasset til ramme i harpen..



For å si det slik : jeg sparket rumpe!!

2 kommentarer:

  1. Den som kunne vært flue på veggen... Mohahahaha. Høres ut som om dere har det skikkelig gøy!

    SvarSlett