Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







onsdag 12. september 2012

Morra di! - ein fabel om storpolitkk

http://www.dagbladet.no/2012/09/12/nyheter/utenriks/libya/egypt/23373322/


I en skolegård står X,med mange tilskuere rundt seg. Han har lidderlig gøy , sier sin hjertens mening.
I handa har et bilde av moren til Y.
Han sier stygge ting om moren til Y. Han sier det så alle hører det... At hun er feit, stygg, at ingen i nabolaget liker henne , at hun er en hore, og en kamelbærsjbitch. Han sier at hun er så ekkel at det beste hadde vært om Y ikke ble født.. Flekk på lakenet sier han.. Han holder  et bilde av henne, med påtegnet bart, og et kjønnsorgan i munnen, sånn tegnet på den barnslige måten, ikke anatomisk, men tegninga er klar..
X spytter på bildet, og tråkker på det.

Y blir fryktelig sint. Og det vet de at han kan bli. Han har gitt X ørefiker før, han... Men hevnen blir alltid sår. For mange mener at X har rett og støtter ham  De tar igjen .Det er da ikke noe å fly i taket for... Man kan da vel si det som er sant? Moren til Y er nemlig veldig tykk, og det er mange som ikke liker henne. For hun er sinna og sur også..Og veldig streng. Og stikker nesa si i andres saker Unger som leker, at naboen ikke klipper plenen.  Og den nesa  hun stikker saker med er svær.. med vorte på.. Herregud, alle vet jo at sånt kan fikses på. Og Y kan umulig ha fått noen god oppdragelse, som slår, sparker og dytter.Og bruker stygt språk, og jukser i fotball, lager kvalme om han ikke får ballen.

Så, han har godt av å bli dukket litt. Han får lære seg å snakke, og ikke slå. Ikke være hårsår. Tåle litt. X er jo ellers en kjekk gutt, stjerna på idrettslaget. Ja

Når dagen er over kommer lille Z hjem med istykker revet bukse og søkkvåt ransel, og  med neseblod. Alle vet at det er  Y som gjorde det.. De så det jo..Og Y nekter ikke heller. Han sier at siden Z er venn med X, så fortjener han det han fikk. X kommer hjem og gråter,han også, men har ingen skrammer. Han er redd for at Y skal ta ham også, heldigvis klarte han å løpe.

Telefonene  gløder og chattingen går i  på nettet. Foreldrene er i harnisk. Det går ikke an at Y kan holde på sånn! Ja, han ble provosert, men alikevel. Det som ble sagt var sant, synd det med bildet, men gutter er gutter, og så alvorlig var det da ikke , sammenlignet med  ren vold og slik fryktelig skremming som Y bedriver... Her må noe gjøres.. ja, der kan man se, hva som utvikler om ikke hjemmet følger opp!!Hmf!

Men bak skolen, ved sykkelskurene møtes noen unger , og snakker lavmælt om at dette oppstyret nok en  gang hadde ikke vært om ikke X hadde stilt seg opp i skolegården og sagt og gjorde det han sa.
Selv om det var sånn at han hadde noen poeng.. Hver gang X sier noe stygt til Y .... så er det i gang...Slitsomt..
Og en sier veldig lavt at moren til X også er ganske stygg,med fett  tynt hår og små øyne. Og at når idrettslaget hadde loppemarked i fjor, så hadde hun veldig lite sedler i vesken sin, selv om hun hadde ansvar for et bord som solgte masse dyre ting. Det var det flere voksne som hadde sagt, selv om de ikke skulle høre det
Og M hvisker ; dessuten lukter hun kål...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar