Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







torsdag 10. juli 2014

det "grei'ne der" - raude dagar

 Den kvinnelige svøpe.

Kjære barn har mange navn og det har vel unga ingen liker også:
"Tante Rød, "tante" , veka, "Å ha sine tiender"( den er jo litt spenstig), "det grei'ne der" "damedager," "du vet hva" "helvetsuka"

ja, i det hele tatt.
Den mystiske forhatte mensen.
Som ikke engang "klubb Libresse" kunne gjøre festlig.

"Heller sju år med mensen enn fire år med Siv Jensen.... !" Vel , nå sitter hun der og teller pengene våre, og vi får være takknemlige for at vi slipper unna med 4-5 dager hver måned. Fra puberteten til the bitter end...

Mye morsomt er sagt om mensen, og det er jo bra, for særlig munter er mensen ikke..
Det mest respektfulle er vel : stol ikke på noe som kan blø i 6 dager uten å dø av det. ( nevnt i Pondus)
Ta det til følge, gutta! Å mense er mektig magi!



Andre blødmevitser er vel dama i netting strømper som ble forsøkt sjekka opp med følgende replikk?
"Er det varmetråder til kokeplaten din lenger opp, det der?"
"Stemmer"
"hadde det vært mulig å varma opp en pølsesnabb?"
"Sorry, akkurat satt over tomatsuppa

¤Hva er mensen for ei britisk blondine?
-A bloody waste of fucking time.

¤Må være moro for Edward når Bella har mensen..

Og sånn går nu dagan..

 Så, hva er vitsen med hele greia??
Vel, vi vet jo den biologiske forklaringen: egg som er ubefrukta kommer i retur.
At selv om en føler seg døden nær, så mister en ikke samlet mer en 1,5 dl , spredt utover dagene
At alle damer må gjennom det.
At damer som lever tett sammen ofte synkroniserer syklusen sin, og får altså veka samtidig

-Selv om en ikke liker epler, og selv om en ikke takka ja til noen frukt fra noen slange ( han får da minst diske opp med noe sjokolade, og til minne om at han ikke gjorde det, så spiser vi nettopp snop og sjokolade i protest mot arvesynd og smerte som følge av Evas fall når vi har våre damedager!Skal det være så skal det være!) så er dette noe som også hører fremtiden til. Flygebiler, hushjelp-roboter og kolonisering av Mars.... og mensen

Så, det er naturen som jobber litt mot det vi har lyst til i og med at vi vil holde tempoet oppe. Men den er uungåelig. Så hva kan vi gjøre med dette?

Først og fremst sette på et bind eller to, plugge inn en tampong og dosere ut litt smertestillende, avlyse badeturen, og synes litt synd på seg selv
Og så skal vi være takknemlige.
Faktisk...

Min mormor snakket sjelden om intime temaer ( hun må ha skapt min mor sammen med morfar i ren sømmelig  kjærlighet, rørt sammen noe i ei gryte, tilberedt i ovnen, dyrket fram i hagen eller noe) men dette sa hun til meg en gang : Så lenge du har " det grei'ne der" , Eirin, så slipper du mye annet vondt med helsa. Du renser kroppen.

Hun hadde ikke medisinsk utdannelse, min mormor, men hun har helt rett.Damer begynner ikke å synes  på medisink statistikk sånn bemerkelsesverdig før etter overgangsalderen.
( Hun hadde i allefall mer peil enn læreren min som fortalte  sin 4a at " det er som du må på do, og så fosser det ut, men det er ikke tiss men blod" ( og dette var i 1984!!!)
Han skremte jo vettet av oss..

Så, i mangel på mottilltak i denne kroppsrenselsesprosessen så får vi bare nyte et litt roligere tempo da..
I den anledning vil jeg bare si at jeg ønsker meg en kvinnehytte...
Husker ikke hvilken indianerstamme, men kanskje det er fler som praktiserte "bortvisning" under de dagene.
Bortvisning? Eller egentid?
Heng med hue til du kommer rundt svingen og ingen ser deg, jenta mi, så kan du ta "gledjesskuttet" og finne ditt hemmelige fristed! Til avslapning, refleksjon, styre sin egen dagsplan..Herlig!

Og så kan en jo starte mantraet : jeg menstruerer, jeg har makt.. ( innbiller jeg meg  i allefall  når pms slår inn og jeg føler for å smadre bikkjer i veggen og kue mann til han befinner seg i ankelhøyde på kne. Det er de dagene hvor jeg virkelig synger ut, for å si det så.. Hvor kommer motet fra? Og hvor skulle selvinnsiktet vært?

At damer med "the lady- day's er skumle og skal ha respekt, det finner en til og med i den Gode Boken.
 David forelsker seg i Batseba når hun bader, det lærte vi på barneskolen. Og at det badet var å rense seg etter nettopp, mensen.
Det fortalte i allefall meg på der jeg satt ung og blåøyd at damer som har veka  sjekker man ikke opp.. Selv ikke når en er konge ( at hun  var gift med Urias var jo ikke noe hinder, mensen derimot....)

Litt mindre hyggelig var det selvsagt å høre at en er uren disse dagene, og at alt en tar i blir feil og gærnt å bruke for menn..Det onde øyet og alt det der..

Skjønt.. det finnes et litt annet perspektiv på det : hør nemlig hva Rakel i følge Bibelen gjorde for å sikre seg husgudene ( den som har husgudene har nemlig  arveretten) Jeg siterer Wikipedia:

Etter Josefs fødsel, besluttet Jakob å vende tilbake til landet Kanaan med sin familie. Da han fryktet at Laban ville hindre ham, flyktet han med sine to hustruer Lea og Rakel og sine tolv barn uten å informere sin svigerfar. Laban jaget etter ham og anklaget ham for å ha stjålet hans husguder. Faktisk hadde Rakel tatt sin fars husguder, skjult dem under sin kamels setepute og satte seg på dem. Da Jakob var uten visshet om tyveriet, sa han til Laban at «den du finner gudene dine hos, skal miste livet. I nærvær av slektningene våre kan du selv se etter hva jeg har med meg, og ta det som er ditt!»[5] Da Laban kom til Rakel hevdet hun at hun menstruerte og kunne ikke reise seg, og han fant således intet. Jakob inngikk en fredspakt med svigerfaren og de skiltes.

Så, nok en gang en tuller ikke med damer i de dagene der.
Dette har selvsagt den alternative retningen plukka opp for lengst:

Undertegnede fant til og med en bok med oppskrifter på ritualer ( med oppfordring til å lage egne) hvor en anbefales å fryse ned dette blodet til bruk i mektige besvergelser...

Hell no, jeg returerner Gaven til Store Mor ubrukt! Det går en grense !

Så, hva enn vi styrer og baler med, mensen kommer sikkert som banken. ( gjerne på ferieturer,eller på festkvelder, eller tilsvarende skikkelig passende anledninger)
Og gjør den ikke det, og den skulle gjort det, så er det noe på gang, for å si det så.
Enten har du kjørt helsa di over grensa, eller du bør tisse litt på en pinne.


Og så skal vi ikke glemme , at for mange de oppvoksende jenter så er det viktig å få dette elendet.
Sånn at man er ordentlig kvinne, og kan nyte fordelene med å slippe en gymtime eller to.
( en annen stakkar fikk elendet når en var 11, og visste i grunnen mer enn nok om plagene da)

avslutter med den morsomste snutten om emnet ever... Det lønner seg ikke å lyve for mamma...

the first moonparty - with vaginacake

når en har sine tiender.......

Annet å være takknemlig for : at en slipper å hekle kluter til disse dagene, og at en faktisk har noe å dekke til med.. Historisk er det mye som tyder på at mangel på dekning ikke alltid handler om mobil...
Og håpe at det finnes en dame med pms der ute i bransjen som kan skjære gjennom og melde fra om at bind ikke kan bli store og effektive nok...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar