Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







tirsdag 1. januar 2013

Bøker desember 2012


Gabi  Gleichmann -Udødelighetens elixir
Endelig fikk jeg lest ut en bok i desember! lang tekkelig mastodont av en bok.Helt grei, men for mye..
Fortelleren, av jødisk slekt er den siste i sin slekt er døende og forteller familiehistorien fra 1100 tallet og opp til i dag.
Orientalsk fortellerstil, historier inni historier, navn og småfortellinger.Om snurrige personligheter og dramatiske skjebner som griper inn i verdenshistorien og lar seg påvirke av den.
Helt grei, men som sagt altfor lang

Julia Gregson : De hvite englene
Catherine opplever at moren dør i barsel,og den hjelpeløse følelsen gjør at hun vil bli sykepleier. alså hakket over gatefeier.
hun  ender opp på krimhalvøya under Florence Nightingale , som framheves som langt fra noen jente på gølvet, for å si det så..
Litt kjærlighet er det også, men mest handler det om  hvordan en skal kunne gjøre noe godt, under fryktelige forhold, og uten peniciilin

Elisabeth Kostouva Svanetyvene
Om menneskesinnet, kunsthistorie, og om egne drifter og kreativitet.. og litt vandring i historien.. en god god bok

Ally Condie Cassias valg -match serien
En meget god ungdomsroman, jeg vil gjerne lese neste....
Cassie lever i et velorganisert samfunn der de fleste avgjørelsene blir tatt av "funksjonærer" Der alle har tre piller på seg til enhver tid. En grønn som roer, og en rød som sletter hukommelsen og kun skal tas på ordre fra en funksjonær en dør på sin 80 årsdag for å spare samfunnet og individet for lidelse, og der din livspartner blir trukket i et lotteri. Cassia er heldig, og får sin beste venn som match, Xander. Men kanskje er det en feil i systemet? Hvorfor dukker ellers Ky opp, med sin trøblete bakgrunn hvor slikt er livsfarlig.. Cassia vil ta egne avgjørelser, ikke følge Samfunnet. Det skjer mye i dette systemet, der en elllers ikke stiller spørsmål...Et godt gammelt diktatur..

Sigbjørn Mostue  Den siste magiker
Morsomt med fantasy fra Kløfta. En kjenner seg jo igjen!!
Simen blir introdusert for en av bygdas originaler, som da har magiske krefter, og snart er Simen involvert i kamp og konflikt som strekker seg utenfor lille Kløfta.. Lettlest , og morsom...

Sigbjørn Mostue  Belz og Ebub
Onde demoner truer Kløfta.... her gjelder det liv eller død.. Læreren hans er fra Østfold, men det er umulig å finne ut om han går på ungdomsskolen eller ei... i såfall vet jeg jo hvilken skolekrets vi har med å gjøre...


1 kommentar:

  1. Her var det mye spennende :) Likte Cassias valg, men litt usikker på om jeg vil fortsette. Er redd ejg blir skuffet. Ellers er Sigbjørn Mostue en jeg har planer om å lese meget snart!

    SvarSlett