Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!torsdag 10. februar 2011

En lærer = tusen kunstner

lærer = tusenkunstner

19.12.2005 (skrevet 17:56 19.12.2005)
lærer = tusenkuntsner

Har funnet ut at vi lærere må være gode på mange ting… dette er noe det vi må beherske, kos deg med lista:


- Må kommunisere med alle, uansett hvor ulike de er oss eller hvordan kjemien stemmer.

-Tålmodig til bristepunktet. ikke bli sint, da får du svar..og de er garantert frekkere en deg og, mer oppdatert på frekkheter, for å si det sånn..

- Må være nøyaktig og organisatorisk ( fravær, hvordan man ligger an i fagene, frister på ditt og datt, underskrifter og innsamlinger av lapper fra alle hold.)

- Interessert i absolutt alt eleven interesserer seg for..
For svingende heller : når umotiverte Ulf skal fortelle om sitt favoritt tungrockband fra Ungarn, så må man for søren vite interesse.. selv om det er den fjerde siden han leser rett fra arket, med sin like mooo-nooo-toooneee- stemme..

-Kreativ, for all del, ikke stivne, henge med på motene innen undervisning..Prosjekt arbeid, anyone??Taktil? Spill? Glosestafett??

- Spåkone og koblerske som  banker match.com any day : hvordan passer Råe Rånny med Stille Sigrid i gruppe arbeid om meitemarken??Kan Fleksible Finn gå i mellom?? Eller hva med Laila Likeglad?

- Staurbærer og motivatør – på et morsomt og nytenkende vis.. Det skal være like festlig som nett, og Ps2!! Lykke til.. vi husker alle læreren som vi husker som verdens beste.. men det var da det, og itte nå.. brukte h*n powerpoint forresten?? Idealer er idealer, og vi er de siste idealister..

- Alt det samfunnet ikke kan pålegge noen å ta seg av, det er skolens område.. oppdragelse og fysisk aktivitet , for å nevne noe..

-utrykke seg skriftlig på,et utall sjangre, alle i norsk boka, samt IOP og halvt års rapport, som er egne sjangre i seg selv , ikke kjent utenfor de involverte kretser.mer mystisk en frimureriet..

- De ansatte på  Alcatraze var mammasurtrende pyser! Vi skal kunne overvåke og passe på alt fra sykkeldekk tapping til elever som skal ut det fri i friminuttet.Noen som foreslo skarptrenede muskelhunder til hjelp i arbeidet?? Glemte jakker i innelåste klasserom hentes med et smil. , mens kompisene smyger seg inn i varmen bak ryggen din. Hørte jeg lyden av en teskje i en underjordisk tunnell?? RRRRAUS!

-Må kunne kontorarbeid, ta telefoner i hytt og gevær og legge fram ting på en saklig rolig måte, selv om det nettopp har ringt inn – og du har undervisning den timen, og ikke spist siden frokost en gang..fire elever står og maser utenfor kontoret ditt også.." kjempeviktig , altså..
jo, atter..Får vi igjen noen prøve i dag???"

-Må være fleksibel i henhold til dagens program og annet som ikke gikk som planlagt. Vikartimer, og sånn.. Eller at man ikke har sakser å oppdrive på hele skolen akkurat da.. men masse lim og sprittusj med sitron duft da..Det har ikke gått til helvete før powerpointen henger på itsløøøøørning

-Åpen og positiv til alle kurs og endringer i fagplaner og læreplaner.Ta det med ro, ny til neste år, som passer budsjettet.

- Være økonomisk ( klassekasse, brussalg på ball og balldag)

- Være praktisk ( tenne opp bål, bake hva det måtte være,flette julekurver, strikke en sokk, fikse en bilmotor, elske fysisk aktivitet og smile mens du gjør det, flere mil på sykkel i det fri eller først ned alpinbakken..planlegge store arrangement som inkuderer bestilling av buss og komite arbeid)

- være sykesøster ( lappe knær med plasterlapp)

man er også oppdatert på lidelser som Tourettes, Asbergers, ADHD,angst, leddbånd, migrene og ikke minst : idolens ( latskap)

hva man får vite!
-Alltid være et godt forbilde, også privat…. Huttetu om en lærer skulle være litt påseilet hjem en sen kveld, og møter på elever..( Hva gjorde _de_ så seint ute, forresten??)
Vi vet hvor David kjøpte øllet, men hvor handler læreren?? Ikke på det lokale Rimi iallefall

- Kunne møte kinkige spørsmål omkring personlig erfaring med favorittlag i fotball, hasj, Gud, alkohol , når en debuterte seksuelt og hvorfor en ville bli lærer.Takle hånlatteren som følger etter ditt svar

- Holde seg oppdatert på utrykk som å chille, slafe, stress, å være eid,
og møte storsamfunnes forvirring når de faktisk ikke forstår den dagligtalen du er nødt til å omgi deg med til daglig… takle motbør og utfrysing med ekle tilrop når du danser på skole festen etter det samme som de har tuta øra dine fulle med fra mp3 spillere og framføringer hele året..
Du har lært deg å like det.. hva er galt nå da??

-Kunne sitt fag og enda litt til.. årstall, guder i enhver religion og adekvate subjekt, og fremmedord.Alt det som menigmann anser som totalt unyttig å kunne, men vesentlig for sitt barn å bli hørt i. Er det rart lærere elsker kviz?Vi er dresserte sirkushester på området.. Blir Tuftegutta lei av å drible liksom…

-Oppmerksomme som en surikat på savannen ..
Hvem kastet viskelæret først og hvem slo deretter, og hvem var det som kalte eieren av viskelæret et stygt ord på H??
Sverre M Fjeldstad – gå hjem og vogg! Vi dokumenterer det hele like godt som deg.. og vi observerer flokken og individet samtidig..uten kamuflasje telt, og uten noen luke i gulvet å kunne hoppe ned i

- Kunne argumentere for sitt syn , uansett hva en synes om det og hvor bagatellmessig det måtte være, og det diplomatisk i tillegg..men som sagt, alikevel kunne stå på sitt.Midtøsten forhandlinger kan da ike være noen sak?

God jul alle sammen, jeg synes vi er fantastiske , jeg..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar