Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!onsdag 3. februar 2016

Per Fugelli- satan sjøl! Et forsvarsskrift


Tror jeg herved kårer indignasjon til en av tidenes mest destruktive følelser i historien.
Å blåse i barten, ta avstand og hånlig bruke neseryggen som springbrett for forakten. Ta stilling uten å ha satt seg inn i noe som helst.. og en er jo så engasjert at det ikke er måte på…
Og med indignasjon er veien kort til broren : demonisering.

 For nå er ikke Peremann folkehelt mer. Glem budskapet vi så sårt trenger, om at en er god nok. Glem at livet er en reise , at en må huske å puste på litt i motbakkene.
For nå har herr Fugelli sagt at å ha sex med barn , og gifte seg med dem er greit!
Fysj… ! Og siden en ikke kan kalle menn horer på nett, så sier man perverst svin, og fytterakkern..Snu avisa med han på forsiden, det er jo så en spyr der en står og går. Aldri mer vil en høre et ord til fra ham! KORSFEST!
Mannen er jo syk i hodet!! Å hevde at småjenter skal være koner for menn på alder med faren deres…..!

Men brems litt… er det det mannen har sagt? Har man kanskje glemt kunsten å lese det som faktisk står? Å reflektere?

Kanskje man kan anta at det er forskjell på å forstå og akseptere?
At en kan vite litt om hvorfor, før en går i gang med å gjøre noe med saken?

Sier PF noe sted at vi skal akseptere ,og la husbonden møte opp til første foreldresamtale i ungdomsskolen?
Njet, nei og nix.
Sier han noe sted at vi skal oppmuntre til og endre lovverket slik at flere barn skal få oppleve samlivets gleder?
Nope, no og non

Alt han ber oss om er å se at dette faktisk handler om mennesker med en annen kultur, og ikke ubeist eller slemme monstre. Dessverre vet vi jo at den som forsvarer heksa under jakten selv er en Satans håndlanger. Ja, sånn kan det går når en tenner fakler og henter høygaffelen før vi tenker oss om en gang til..
Ja, vi er alle enige om at det er en U-kultur, men vi har alikevel med mennesker å gjøre.
Hjelper det disse unge jentene om vi kjører på med uvitende forakt, at sånn er de der, de er jo knapt mennesker…

For det er vel tanken at disse jentene skal få hjelp og støtte? Eller er det så at indignasjonens grenser stopper ved forakten. Konstruktive løsninger,det er det litt verre med..
Kan det være årsaker til dette uvesenet med barnebruder? Som vi selvsagt ikke skal akseptere i Norge. Det er ingen som sier at det er innafor og helt toppers.. ( for de som har tungt for det)

 Jeg kan tenke meg noen grunner og sammenhenger,faktisk
Fattgdom er et godt sted å starte.
En ektemann kan og skal forsørge sin kone. Så er det i allefall en munn mindre å mette. I noen kulturer er det nå slikt tenkt at å oppdra en datter er å « fete opp annen manns ku» fordi døtre tilhører mannens hushold, og at en derfor ikke får så mye igjen for strevet og investeringen kontra en sønn. Kan vi relatere til det?
Noen land har også en tanke om at skole er dyrt og bortkastet, til og med umulig. Og jenter er de første som blir sendt hjem. Da må man ut på arbeidsmarkedet da… Eller man blir giftet bort . Det er nemlig ikke alle barn som har en god barndom. Noen havner i slaveri ,eller barnearbeid som det heter,for at vi skal få handle billige varer. Banalt, men sånn er det. Ikke noe stas å være barnesoldat heller,vil jeg tro. Kan det forstås som sannsynlig?
En kan jo også tenke seg at mange som flykter til landet vårt lever i en slags unntakstillstand. Om en eldre kar i landsbyen vet en vei ut av et område preget av uro og ødeleggelser , er det da bare ondt å sende med ham en av dine døtre? Så i allefall en av dine har en sjanse til et bedre liv? Logisk? Fjernt for oss, ja, men logisk?

Kanskje det mest omstridte argumentet mitt vil være dette : om en vokser opp i et miljø der det er vanlig å bli giftet bort veldig ung, er det da en slik skam og skjensel som det vil være i de Indignertes land?
Om ektemannen er den eneste personen en kjenner fra hjemland og flukt, er det da å redde henne å starte med å fortelle for et ubeist han er? Eller er det kanskje ikke det lureste,selv om det er rett og moralsk det som skal gjøres? Vil det hjelpe dem ?

Ja, barnebruder på asylmottak, det er en ny problemstilling. Og selvsagt skal vi ikke godta dette.
Men hva skal vi gjøre med det? Tenne bål og forbanne ? Mene en hel masse, pruste og blåse?
Kanskje vi skal se saken fra en annens persektiv. En behøver ikke skifte mening, bare bli litt klokere…..

Og så får vi finne en løsning, som må ha integrering som mål. Og der må vi alle trå til. Ved å være gode forbilder. Som Per F vil si : det er godt nok det, vær ett medmenneske
Det lover jo godt, nå som vi er sinte for at voksne damer heller ikke blir respektert for sine grenser, og når vi synes at narkomane og hjemløse får for lite av det de trenger.
Sist jeg sjekka så synes vi det var stusselig både for de med dårlig helse og de eldre her på berget også.Så, om vi kan komme over indignasjonen så er det flust med hjertelag til alle…..
Makaløst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar