Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







søndag 1. juli 2012

bøker i juni 2012

:-)
Laia Fabregas Jenta med ni fingre
Om Laura og søsteren Moira som vokser opp i faciststaten Spania. Laura mister fingre, men merkelig nok tar hun det ikke så tungt.Familien slutter å ta fotografier fordi slikt er farlig, noe som fører til en intens jakt på jentene er voksne. Vakker på bok på sitt vis

Renee Toft Simonsen Tirsdag formiddag
Om Iben som sliter med angst og en mann som ikke ser henne , hele henne. En dag drar hun i svømmehallen og blir i dampbadet observatør til 5 andre kvinner med ulik alder og bakgrunns fellesskap og hverdagsproblemer.Går aldri i dybden.Byr ikke på noe som helst nytt.. og er litt sånn simultanoversatt fra dansk.Og det kan man faktisk lukte..

Kjetil Stormark , da terroren rammet Norge- 189  minutter som rystet verden.
Se her ja! Nå snakker vi litteratur! Boken er bygget opp time for time og er basert på vitneutsagn, både overlevende, politikere, forsvar, pst, hjelpemannskap og tilfeldig forbipasserende. især var det rørende å lese om leirlivet i begynnelsen av dagen.Ingen så det komme ...
mest rystende er skildringen under letearbeidet i mørket... Ingen overlevende å finne, bare mobiltelefoner , som ringer, lysende som ildfluer i mørket......
ja, du Anders.... dette har du stilt fint til...

Valerie Tong Cuong BIG
hvem ødela en skog for denne? framstiller overvektige marianne som splitter pina gal, voldelig og fullstendig uten empati.Og så elendig oversatt.. Flere som sender møkka si til biblioteket?

Yan Lianke Lenins kyss
Om en liten landsby i kina hvor det bor mange handikappede som prøver å klare seg så godt de kan. Historisk sett hva landsbyen tiltrukket seg de som er litt annerledes. Så en dag bestememr distriktslederen av  området at de skal dra til Russland for å kjøpe liket av  Lenin for å tiltrekke turister. dette skal finansieres ved at noen av innbyggerne drar på turne for å vise sine spesielle talenter. Syrlig kritikk av den kommunistiske samfunnet, og om en tøff kvinnes kamp for å gjøre godt igjen at hun innlemmet landsbyen i kommunismen.. En annerledes bok, på sett og vis godt å lese etter rælet i det siste..

margaux Ragoso Tiger tiger
En veldig urovekkende bok om pedofili sett fra barnets synspunkt. Dette  er en selvbiografi om forholdet mellom Margaux på 8 og og Peter på 52. Nå kan vel ikke forholdene helt oversettes , det blir veldig amerikansk tvilsomt hvor er barnevernet miljø, men boka sier mye om hvordan barn blir manipulert av noen som plasserer seg i rollen som viktig voksen... og hvor komplisert det blir i følelseslivet for et slikt barn.
Kerstin Gier- safirblå
Bok  nummer to i triologien om Gwen som reiser i tiden.her er hun på 1700 talls ball, en får vite mer om konspirasjonen omkring Vokterne og det blir hett mellom henne og Gideon..

Gudbjørg Øen -Overvekt hos barn og unge, forstå, forebygge behandle og fremme helse
En artikkelsamling.GØ er redaktør. Vet ikke helt hva jeg skal si.Ga meg ikke så mye.. smekka full av statisikk, legesjargong. Boka skal ha for at miljøet teller med at fedme ikke løses ved spis mindre, beveg mer. Men de såkalte hjelpetiltakene finnes jo ikke i dag... og mon om de kommer.. Hjelpeapparetet som skildres er de ideele.. Vansken er jo å kunne behandle dette med fintfølelse.. Jeg ble ikke noe klokere og tryggere.. Ofte gjentatt : mye psykisk bagasje og vanskelige følelser for de som lider av overvekt. nyansert : like mye psyk bag og vansk føl for de som føler at de lider av overvekt, men ikke gjør det... hum hum

Nicolas D Kristof/Sheryl Wu Duun Halve himmelen - hvordan kvinner kan forandre verden
En fin bok om kvinneskjebner mot alle odds! prostitusjon. tvansekteskap, fistula, mikrolån, utdanning, you name it..
Veldig engasjert amerikansk stil, men helt  greit..

Erik Fosnes Hansen Løvekvinnen
det er jo et utdrag i norsk pensum, så jeg synes jeg kunne lese hele. handlingen er lagt til rundt 1920, kanskje 30. referanser til 1 vk, og Titanic. Det var jeg ikke klar over.. Med kroppen full av pels er man ensommest i verden. det blir fine saker med Arvid, med dessverre er de for unge , og følelsene for korte... virker uavsluttet..

Johan Borgen Lillelord triologien
Jepp, kan krysses av på lista. Den gjorde ikke så voldsomt inntrykk når jeg gikk på vgs heller...psykologisk for tenk

Nicolas Sparks  Toner fra et piano
Skjønne miljøer, med masse kjærlighet, og en.. besnærende dialog... om han bare ikke måtte tvangsmisjonere litt.... Ronnie drar på besøk til sin far som skjuler en hemmelighet.... han har kreft.. om kjærligheten, og å stå opp for det en tror på..

Carolina De Robertis Perla
Om den skitne krigen i Argentina fra 1976-1983, hvor millitærdiktatur gjorde stor skade på landet. Perla vokser opp med en far i det millitære, og sliter med å godta og tilgi hva faren hennes har vært med på. Blant annet ble fanger dopet ned og sluppet ut fra  fly fra stor høyde. En dag får Perla, psykolgutdannet besøk av en gjenferd, som gir inntrykk av å ha vært i sjøen en stund. Snart sniker en mistanke seg i henne. Hva om familien skjuler enda en hemmelighet? Er  hun adoptert? Mange barn av fanger ble nemlig overtatt av vokternes familier. Hvem er hun?? sterk roman..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar