Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!







søndag 24. juli 2011

dette må vi nå snakke om...

Hvilken straff skal ABB få? 21 år + forvaring? For mannen er ikke gal.Han har bare et fullstendig forvridd verdensbilde. Noen roper opp om offentlig henrettelse, etter lang og grundig tortur.Jeg velger å  forklare dette som fortvilte rop fra skrekkslagne og redde nordmenn som ikke ser klart akkurat nå.Verden blir ikke bedre om ABB blir kjøttkake.

Hva skjer med Norge nå? Med sikkerheten? Tviler på at vi permanent kommer til å få væpna politi i Norges gater, og med mindre ABB har noen flere små overaskelser på lur så har vi ingen terroraksjoner å frykte.Han skryter av støttespillere , men ingen medsammensvorne..Men likevel .Vi ser oss lett over skuldra nå.Kongen skal fremdeles på balkongen 17 mai, og vi skal fremdeles være trygge og fri. Men dog.... vi må ikke regne med at ikke sikkerhet må skjerpes.Og at hverdagen vår vil være den samme.Prisen å betale?

Nå er jeg  mer engstelig for ytringsfriheten vår.Og trøster meg med at det er lang vei  fra ord og tanke til handling, denne fysaken er et unntak.. ABB har uttalt , så står i Aftenposten ,at han ser rettsaken sin som en mulighet til å spre propaganda .Skal han få lov til det? Vil det poppe opp fæns? Kanskje ikke flere bomber i Oslo, men flere voldelige angrep på muslimer og annerledes tenkende? Som ikke vil få presseoppsalg  som dette, omfang i menneskeliv,men være klare angrep som sprer frykt og holder oss på tærne i angst? En grunnleggende holdning med fiendebilder. Hverdags rasismen og fordommene er der de. Det er også holdningen hos enkelte at Norge, der kan jeg sko meg og utnytte... De er nok ikke mange,men de er derNår kommer første taler som får fortsette med engasjerte lyttere etter  å ha sagt : Ja, ikke at jeg er enig med ABB, men disse muslima..........

Og hva med internettsensur.Å forby en side som sprer hat og misinformasjon gjør den bare spennende.De som fremmer det  godes sak skal bare titte innom, og sprer dermed mer blest .Det lar seg ikke gjøre å sensurere nettet.Unntatt i Kina...
Vi har prøvd å tie de høyreekstreme ihjel,Og vi har vel klart det  slik at vi tror de ikke finnes lenger.Bare i Cowboy-Amerika, hvor alle er gærne og det vet vi jo liksom. Men de har vært der hele tiden, som et rekrutteringskontor for mistilpassede, som ikke ser verden for hat og mangel på tilhørighet. Noen å gi skylda for alt en  har krav på men ikke fått.Og en følelse av å være vervet til noe viktig.. på gutterommet, rusa på egne ego og storhetstanker..

Så, hva gjør man når noen ytrer noe vi er ekstremt uenig i? Nå som vi har kjent på kroppen at meninger kan drepe?. Skremme. Da blir debatt skummelt med ett.
Dette må vi snakke om.For vi må ha lov til å være uenig.Vi kan ikke drepe uenighet fordi det er ugreit å være uenig.


Vi må bry oss om hverandre... Klisje, men hvordan?Det må være lov å være einstølling uten at det er fare på ferde også. Men ensomhet og følelse av mangel på mening og betydning er farlig.
Vi trenger nabokjerringa til Gro, og vi trenger støtteapparater som fungerer.Skole, barnevern, kriminalomsorg...

ikke minst må vi kanskje også ha den holdning at den mennesket  vi snakker med enten det er personlige forhold, møte på gaten eller kunde/klient/ansatt vil deg vel. Så enkelt?

Jævel, satan , schtøgge mennekse,dritt,føckatryne, superlativene hagler.Men ABB må ikke gjøres til noe særere enn det han er. Han er ikke noe udyr. Ikke en galning så fjernt fra menneskeheten som en kan komme. Han er en mann med ekstreme meninger. Og det må vi også snakke om.For han er et barn av vårt samfunn.Hvilket beviser at ekstremisme har mange former.
Og der har Jens Stoltenberg rett ; da må vi  ruste oss til tennene vi også : med demokrati og forståelse

med ytringsfrihet, forståelse og åpenhet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar