Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!lørdag 22. oktober 2011

Typisk lærere!

http://www.youtube.com/watch?v=AGQC4MqADf8
Fra stykket Lærere for livet
http://www.youtube.com/watch?v=RxsOVK4syxU

What teachers make.....
http://www.youtube.com/watch?v=JJWIf4xx-gg
Kongsvik ungdomskole
http://www.youtube.com/watch?v=RJigbECLCTw
Boston Public¤ Å gå på teater i klump, og le av stykket som er om lærere......I det hele tatt... forgude tv og filmer og underholdning som sier noe om vår hverdag...

¤ Å stimle sammen i flokk på folkemøte når en noe tafatt AP politiker som ikke hadde mye peil på skolepolitikk,  hadde fylt opp tabbekvota si og gi ham ei lekse .En holdt rede på pensum, to nappa ham i ermet og resten kaklet og mmmet og ja-nemliget til hva  "foreleseren" sa.

¤ Lese på informasjonsplakater på turiststeder og pugge dette, sånn at en kan formidle det til alle andre en møter der..

¤ Hysje på høymælte folk på bussen..Og får lyst til å ringe hjem til unger med dårlig oppførsel... som en ikke kjenner.

¤ Smile pent og forbedrede svar på alle henvendelser som kommer i alle sammenhenger og starter  med : "Du som er lærer.........."

¤ Overlykkelig når en får servert lunsj som ikke er fra matpakke!!! Hotellbufet? Himmelrik!!

¤ Det forventes at en alltid skriver korrekt norsk på nettet, og at en selvsagt skal oppdage og bemerke andres komma og orddelingsfeil. En skal faktisk ikke tolerere å se det!Ellers er man visst sløv?

¤ Gleder deg til helg, så en kan få retta noen bunker i ro og fred...

¤ Selv på ferie finner du kule  objekter du kan bruke i undervisninga...

¤ Eget liv er en kilde til delte opplevelser i. undervisninga... Her viser man at man forstår og har empati... Om ikke annet skal de lære alt om de harde 1980 åra, og åra på  90 tallet før de ble født..

¤ Kan lage minst 10 sammensatte ord   på 10 sekunder som ender på -planer.Og han har litt kontaktallergi om ordet m å l blir brukt i onødan

¤ Føler du kan ta l i t t av æren for at en trøblete tidligere apekatt nå har begynt å studere medisin/blitt god mamma/ idrettstjerne..

¤...... og du forteller selvsagt dette på lærerværelset dagen etterpå. Med vekt på eiendomspronomenet : miiiiin, adjektivet tiiiidligere og henvendelse til kollega som hadde samme kull : Du husker jo ham/henne?

¤ En blir litt museumsgjenstand når elever som gikk ut av skolen for 3 år siden møter  deg på gata og innleder verdensvant : Sååååååå, jobber du på ******* skole ennå eller??

¤ ALLE har en MENING om jobben din.Selv de som ikke har unger....

 ¤ En synger ikke i dusjen, en går gjennom dagen og planlegger..


¤ En diskusjon  ender med at motparten sier : ikke vær så belærende  nå da...
Eller mannen sier: Må du alltid spørre hvorfor og ha begrunnelse når jeg sier noe???

¤ En husker, vet og analyserer det mest unyttige... Fulgehunder trenger jakt, bordercollier må på gjete, mynder må få løpe, og lærere trenger quizkvelder for  ikke å få destruktiv adferd..

¤ En kan kjenne seg godt igjen i diskusjoner om kaffekonto, fruktutdeling og bruk av innesko. og det er ikke rart, for en har vært igjennom dem igjen.. og igjen... og igjen...

¤ En innerst inne vet at en aldri blir enig om tyggisregler,mobil i timen, luebruk inne eller laaaange dobesøk i timen, men en prøver tappert alikvevel..

¤ Årets første snøvær betyr dårlige kjøreforhold, å måtte kle seg godt og at en må snakke om snøballkasting  i første time

¤ Du har et personlig med turbulent forhold til kopimaskina. Det funker ikke alltid å hilse den pent god morgen, men en vet jo aldri...

¤ Du befinner deg støtt og stadig i den posisjonen at du tar styringa over ymse situasjoner, og  har ikke pipling på hva du driver med eller hvordan det ble sånn..

¤Etter et skolebesøk av teater, konsert eller lignende  føler  man det tvingende nødvendig å bli igjen så du kan takke og si noe fint..

¤En får en del trening i å si det du vil si på en glup måte...
I allefall synes du det selv.....

¤ Det lekes, improviseres , alt i en positiv ånd 

¤ Bøker er   lærerens beste venn. Og når det er sagt, får du først en lærer med på hvordan mer tekniske ting funker, så som powepoint og digitale tavler, så har du skapt en misjonær av den pitbullaktige typen..

 

 

1 kommentar: