Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!onsdag 13. desember 2017

70 tallet.... stygt stygt ...

Har aldri skjønt den store facinasjonen for trendene på 70- tallet...
Ja, det er mye som er bra med tiåret, men da snakker vi lovverk og ideer.
Sånn som en  økende interesse for miljøvern , at det ble greit med abort og lovlig å leve ut kjærligheten med en av samme kjønn. Fantastisk flott alt damene fikk til, som endte opp i et rett så likestilt land å bo i.( selv om vi ikke er helt ferdig med det prosjektet)

Men ellers?
Nei fy fasan..

Til og med Rickman så håpløs ut på 70 tallet..... Og det sier litt..

Stygge hårfrisyrer. Rett og slett for mye av håret. Ja, dette er eraen for bamsemenn med bamseskjegg, men de er jo ikke alene om å ha sveis... Koteletter så fete at en legger på seg bare av å betrakte dem. Langt fettete flisete lokker, på menn....Menn med langt hår kan være snasent det, men det må jo stelles....Ikke uten grunn av seriemordere og serievoldtektsmenn i senere tiår ser ut som de reiste med en tidskapsel fra søttiåra, uten retur
Damene var jo ikke noe bedre. Er det hjelmer de har på hue?

Stygge klær. Med mindre en fremdeles er hippie da.... Men praktiske , det var de. Og unger skulle jo røre seg..Ikke rart vi fråtsa i neon og pasteller i neste runde?
Bæsjebrune sjerråksstøvler ( arva guttestilongs), kordfløyelbukser som lagde lyd når du dro neglene over rillene.. traumer!!Solbrillene er et kapittel for seg. Enten så man ut som ei flue, eller pornostjerne.

og folk luktet.. særlig litt eldre menn. For her var det tørrsjampoo og etasjevask med servant og klut som gjaldt. Daglig dusj ble vel ikke praktisert i alle hjem før utpå 80 tallet? Det var mange med liten varmtvannstank og stor familie.

Stygge biler: brune firkanta bokser med flak både foran og bak. Usj.. Snakk ikke stygt om gravide stålplater, boblene har iallefall stil..

Stygge møbler. Stygg tapet.. Brun, oransje,den mest utblanda nyansen av grønn....Urk. Furumøbler var definitivt en forbedring og oppgradering.

Og hva gjorde de med musikken? Halvcøntri, norske oversettelser, og soul... disco er ikke noe bedre..Rocken bare ligger og slumrer og venter på neste tiår..Abba, dæts itt.

Filmfronten bød på mye fint for barn..Men ble det produsert noe som ikke var på en eller annen måte hardkokt?? Reisen til julestjernen, takk for den i allefall.

Det eneste jeg har å si noe bra om var barne-tv. Trygt og forutsigbart. Og fine tegnefilmer fra Øst Europa . I grunnen kan jeg oppsummere at barnekulturen var fin med dette tiåret. Gode bøker også..

I grunnen er jeg takknemlig for den dårlige belysningen i de norske hjem.
For det må ha vært gruelig dårlige lamper og tidlig høstskumring på 70 tallet..
Annerledes kan jeg ikke forklare at så mange  av oss ble født i denne perioden.
Å ha seg i fullt dagslys må ha krevd solide inntak av rusmidler eller reseptbelagt snacks..Og med svært svært lukkede øyne.


Nok snakka, nå skal jeg stramme BH-stroppen...

det var i det minste kult å være barn på 70 tallet..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar