Nostalgi, EFIT, bikkje,håndarbeid, og min oppriktige mening! Scroll og kos deg.


Ha alltid med deg en bok, spilleliste og sorte poser på din vei....


May the circle be open, but unbroken
May the peace of the Godess be forever in your heart..
Merry meet, and merry part
And merry meet again.....

Mitakuye oyasin

Blessed be!søndag 9. juni 2013

husmorporno/smuss -analyse i 10 punkter

Har nevnt det før, jeg er altetende når det gjelder litteratur. Sånn stort sett.
Iallefall står jeg for at det å lese er bra i seg selv, jeg liker ikke  å sette litteratur i båsene gode /dårlige bøker.Men noen ganger må en jo bare... vel si sitt..

Før betydde kanskje dårlige bøker fulle av umoral og fryktelig påvirking.Mulig det..Men siden alle historier skal ha sin  dæsj med humping og vold ( ikke alltid i samme kontekst) så tenker jeg vi kan skrote den betegnelsen.

Det sies at det bare finnes 7 fortellinger i verden, og at alle eventyr, romaner, filmer og historier er variasjoner av disse. La gå, en skal ikke ha levd lenge før en ser mønsteret : helt, heltinne, premie, oppdrag, hjelpere og skurk.
Så om oppbyggingen er kjent så bør i alle fall variasjonene være godt gjennomført, få en til å føle noe, at det gir mening til hva som er viktig her i livet. At alle får som fortjent, og at ingen offer er forgjeves..
Jeg vil tro på karakterene jeg... at det ikke alltid er lett.At de gjør uforståelige saker, som gir konsekvenser.... At en lærer noe, utvikler seg... At jeg kan se dem foran meg.. Ja takk..

Og da er vi over på mitt tema, nemlig husmorporr/ smuss.
For det er jo pinadø samme historien hver eneste gang..Klisjeenes klisje.
Ikke en eneste variasjon som overrasker.. Det eneste som endrer seg er navn , miljø og den glossy forsiden. Legeromaner, historiske, erotiske ( ikke rart verden takket pent for Christian Grey) eller generell kiosk litteratur - samma ulla.

Her er oppskriften:

 Eksotisk miljø. 
Historisk og geografisk - selvsagt!. Knapt etter 1920..Det krever jo kjennskap fra forfatterens side om historiske hendelser vi alle vet om. "Sjefen og sekretæren på kontoret "sjangeren døde ut på 80 tallet, takk og lov.. Husker en av disse bøkene , fra NY på 80 tallet da Thor, sjefen for et stort konsern ( ikke et ord om hva konsernet drev med) giftet seg med sin sekretær som med sin vikingfetish gledet seg til å feire bryllup på norsk vis. Jeg også... en elsker jo referanser til eget land når det kommer utenifra..
Men hva var det å vente seg : "Brudeparets vogn ble trukket av en norsk hest, og i norske folkedrakter... "
Sitat slutt
Jeg ville i grunnen ikke hatt noe i mot om boka plutselig snudde tvert om og det dukket opp noen gangstere/ dophuer/terrorister fra sovjetunionen med AG3 og endret historiens gang og sjanger  akkurat da,..
Men miljøene er jo spennende nok, og matcher kvinnesynet disse bøkene må ha for å fungere :
Middelalderen, renessansehoff, kolonitidens India ( postordrebrud), kolonitiden i Amerika ( postordrebrud),  med og uten Indianere, eller som en snacksy variasjon ; piratvirksomhet rundt frigjøringen og den amerikanske revolusjon, der engelskmennene er drittsekker, og amerikanerne kjekkaser. Kina/fjerne Østen ( postordrebrud)
Generellt adelsliv på 1800 tallet, med intriger  er også veldig vanlig.  Så lenge det er parykker, korsett, kandelabre  og  silkesenger med himmel, så sier man ja takk..og sverdkamper så klart. Ingen sier nei takk til en sverdkamp!

Kvinnesyn
Elendig. Dagens dominanssjonglering handler om rollespill og lek, her er det ramme alvor.
Kvinner er eiendom. Ekteskap handler om  sur skjebne , plikt og lite annet.
Det vet vi jo.
Så det er jo et lykketreff da, når heltinnen får helten. Akkurat ham.
For det venter en grisgubbe, eller slemming i kulissene ellers. Som ikke vil ha henne, men jomfrudommen hennes, eller pengene hennes
Kvinner er enten horer eller madonnaer. Viktig at hun er jomfru altså...og det gjelder helten også. Stakkaren er jo et produkt av sin tid. Damer tar aldri iniativ, er søte når de er sinte og kan ikke ta vare på seg selv.


Stand
Enten er man adelig, punktum finale. Ellers så viser man seg å være arving til stor eiendom og tittel alikevel. Selv om mannen skulle være av eksotisk opphav, så er det alltid en engelsk far  der. Slike varianter er indisk prinsesse/engelsk lord, indianerhøvdingedatter/engelsk lord
Litt naughty kan det være om han er en selfmade man ( pirat/ storfarmer /ridder), men det ligger alikevel et lite utenomekteskapelig spor der.... hvor koblingen er mor/ engelsk adelsmann litt ut i slekten. Gjerne en bestefar.. Ikke lenger ut på slektsgrenen enn det.
Og ja, han kan sloss.Et beværpet skaffedyr!

Uansett har han alltid europeisk kulturforståelse, og oppdragelse. Han er alltid intellegent, og mild og snill på bunnen. Men han skjuler det på grunn av en usikkerhet han ikke som mann får lov å ha, så det tolkes som arroganse, og fordi han lever i verden som krever denne maskerustningen.

Og så har vi gangen i det hele:

1Begynnelsen
 Kvinnen, uvitende og uerfaren skal ut i verden. Postordrebrud , på flukt under krig, eller debutere på ball. Hun er naiv, godtroende og tror at reglene hun lærte i sin barndom vil verne henne mot hva som venter. Mycket feeeel!

2 Det elektriske møtet
Kvinne møter røff ubehøvlet kjekkas med krigererfaring.Siden menn og kvinners verden er meget adskilt er kommunikasjonskatastrofen et faktum. De klarer ikke å snakke sammen, men kroppene gjør jobben for dem. Kåthet = garanti for den du vil ha.Ingen kåthet, ikke rett. (Sant nok, men kåthet er da ingen garanti for... nevermind)
Det oppstår små øyeblikk der fysisk kontakt betyr mer enn det karakterene klarer å takle. Det gnistrer når han tar hånden hennes på ball, han stopper hesten hennes fra å løpe løpsk, hun går seg bort i gatene i Calcutta og blir båret hjem, de møtes som to ukjente i en park ved kongens slott.

3 The kiss
 De kysser, han klarer nemlig ikke å holde fingrene fra henne. Hun blir tatt med storm både på grunn av kåthetsgarantien og fordi hun, det stakkars neket hun er ,har null erfaring med noe som helst.,Han blir satt ut  fordi han med sin lange erfaring skjønner at dette er noe spesielt.Søtt..

4 Kommunikasjonen goes tu pises
Hun føler seg billig ( jamfør reglene), han er redd han har vist seg sårbar, begge synes den andre er sola og månen på en gang, men mangler evne til å si det. Skuler på hverandre, og mistolker alt.
( selv fjortiser i dramamodus er mer lydhøre)

5 Hastig bryllup
Postordrevarianten forklarer denne enkelt , ellers har vi den organsierte varianten ( de møtes, er heite på hverandre, og tilfeldigvis er det dem omverdenen har spleisa uten deres viten,) det er krig og det haster, eller for å redde henne fra å bli skadet av bøller, indianere,medpirater. En kan beskytte en kone, men ikke en venninne. Les : kvinne= eiendom

6 Bryllupsnatten
Han tror alltid hun er mer erfaren enn hun er, og  pøker på uten hensyn.( Evnt , og den løsningen ligger så nær voldtekt at den ikke er så vanlig lenger, men ja, den finnes ,at han er så full av begjær at han mister vettet)
Hun aner ikke hva som skal hvor, er livredd og skrekkslagen og siden all fiksjon gjør det som kan bli episk stort episk stort så ... ja..
Til tross for ridning siden spede barndom så er jomfruhinnen alltid inntakt og en svært fysisk del av det hele, og når han "finner  henne en ugjennomboret perle" for å sitere 1001 natt, så er han forferdet og full av skam.
Her kan en leke seg videre med i intrigen at hun ikke tror hun er god nok/ for  billig , det foregår jo alltid med hennes rygg i bro, og så kan en spinne videre på  nullkomminikasjonen derifra. (Tross alt finnes separate soverom, som muliggjør alle former for murbygging og avstand... Og han skal jo ut i verden morgenen etter. De deler ikke hverdagen sammen, for å formulere det så. Det er en verden som trenger ham, og hun må bare vente)
Ellers så får man en angrende mann som vil vise henne hva kjærlighet kan være.
Og det som nå følger er vel grunnen til at en leser disse bøkene. Litt fingring, litt ned på henne, ( ingen fløytespilling i retur) fulgt av godt gammelt samleie, evnt med henne sittende oppå ( hvor hun kan få ta kontroll. ) Da er man vovet. Penetrering = orgasmegaranti

Andre stillinger er også nevnt i bøkene , men kun  for skitne forbindelser, som med horer og elskerinner en ikke elsker på grunn av deres kalde hjerter, men som forbundsfelle hva angår intriger.
Så doggystyle og stående er ikke for skikkelig folk. Ingen er føcking friends. Ingen ONS. Da snakker vi handeltransaksjon...
Anal, gruppe, leketøy, bondage.... nevnes ikke. Ingen homofili heller.  Da må vi til Black Lace...


7 Intrigene fortsetter
ja, de har møttes, sjel mot sjel, kropp mot kropp, og tilsynelatende har de en felles forståelse og tillit.
Kan det være mulig? Næh
Om han skjems over sin lite gentlemansaktige atferd og hun tror han synes hun er billig, ja, da har vi det gående. Da får en vente til de blir "innelåst "sammen lenge nok til å skvære opp ( ved å hoppe på hverandre igjen, etterfulgt av litt pillowtalk) Varianter her : tatt til fange,  isolert av storm, han er  skadet og må pleies av henne...
Ellers så har vi mange varianter av tvil om hengivelsen : ville hun ikke hatt en annen med mer penger, elsker  hun en annen, er ekteskapet plikt for deg, og ømhet fra meg, vil han ha seg med en hore på slagmarken/evnt en gammel elskerinne...
De lager trøbbel for seg selv, og tillegger den andre tull og tøys som ikke finnes.Og som er åpenbart for alle andre enn dem.

8 Om harmonien er opprettet 
dem i mellom så finnes det andre hinder.
Slemme indianere, engelskmenn, thuger ( Indiske tullinger som kveler en med gule skjerf i mørke fjellpass) er noe å se fram til.
Og så har en skurken, som kan være ukjent ( jøss, et lite krimelement) eller åpenbar.
Forsmådde friere, gamle elskerinner, sure engelske overbefal med voldelige tendenser og slett moral eller nære venner med misunnelse.
Skurker er skurker på grunn av hevnlyst eller begjær etter matrielle verdier .De har ikke blitt sånn av grusom barndom eller at de har blitt såret. Vi snakker veldig enkle løsninger her..
Poenget er at de klarer å splitte paret.
Om ikke annet virker så er "beslaglagte brev" en garantert vinner. Da blir begge parter av løvidøvvikonstellasjonen  fullstendig lammet av mismot, sjalusi og den slags. Uten unntak. Kjenner jeg er litt glad for internett akkurat nå. Gjør det litt enklere liksom

9 Heltinnen må reddes
Fra skurken som har satt heltinnen i trøbbel, og truer med å skjende henne og drepe henne.
Men helten krysser klinger , ild, vann og salte hav, og redder henne,
selvsagt i siste liten. Slemminger dør, eksmenn og ekskoner dukker ikke opp fra intet da de aldri har eksistert. Alle som står i veien for lykken elimineres ved et trylleslag

10 Happy ending
... hvor de nyter hverandre, kjærligheten, barnet i magen, og deler den hengivenheten og ærligheten de kunne og burde hatt fra begynnelsen..
Ingen posttraumatisk stress, ingen traumer, ingen sykdom, ingen bekkenløsning, ingen krangel om oppvask eller liten saldo... akk ja...Ja. det kan han... Iddiot ...

Så hva handler det hele om?
Kanskje en trenger litt hjernetom litteratur nå og da. Kanskje en kan lære litt om historie, klær og skikk  og sånt noe av slike bøker. Engelske kongerekker er da et supert partytriks?
Kanskje en håper at en skal få litt spenning om ikke annet?

Må innrømme at jeg helst vil ha litt mer å tygge på på mine eldre dager.....
Så får hjertesmerte bøkene bare ligge til jeg har fritids.. Som jeg da tydeligvis hadde i helga..
Hey! Det ble en blogg!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar